Bäst program för fotoredigering på Mac

Bäst program för fotoredigering på Mac

Idag använder i princip alla fotografer digital fotoredigering som en del sin kreativa process. Tack vare dessa smarta program kan vi få till fantastiskt snygga bilder och förvandla en riktigt bra bild till en perfekt bild så länge vi har hög upplösning och bra kvalitet på fotot. Men vilka fotoredigerare är bäst om man använder Mac?

Oavsett om man kör Mac eller Pc är det fortfarande Adobes Photoshop som sticker ut som en av de allra bästa alternativen. De har även Adobe Lightroom som har skapats specifikt för fotoredigering, vilket vi verkligen rekommenderar först och främst till alla fotografer där ute. Men det finns också ett mycket bra (mindre känt) program som heter Skylumluminar 4. De erbjuder en så kallad batchfotoredigeringsapp, som gör det otroligt prisvärt och smidigt att redigera ett större antal foton snabbt och enkelt, med hjälp av filter och smarta redigeringsverktyg.

Canva är en annan bra app om man vill kunna lägga till olika teckensnitt och grafiska element till sina foton för att ge dem nytt liv. Appen är helt gratis och funkar perfekt som verktyg när man skapar innehåll i form av bilder och video till sina sociala kanaler, som exempelvis Instagram, Facebook, Twitter och Pinterest. För visst är det så att vi fotografer inte kommer undan den sociala hajpen även om vi ibland skulle önska att livet bestod av färre selfies och middagsbilder! (Även om vi alla är tacksamma för filter då och då… ibland är det skönt att slippa applicera CC-cream.) Men för professionella foton rekommenderar vi Adobes appar.