Naturliga och fina bilder på barnen

Hur tar man bra bilder på barnen själv? Sätter man upp barnen på rad och ber dom att le mot kameran blir det sällan naturligt och kan kännas rätt krystat. Genom att fokusera på att få till det så naturligt det bara går, kommer bilderna att bli betydligt bättre. Släpp lös barnen i köket att baka chokladbollar med utrustning från https://www.kitchentime.se/. Då kommer barnen bli fokuserade på sin uppgift och glömma bort att det står någon med en kamera i köket.

Vardagssituationer kan spontant kännas lite tråkig, men det kan bli riktigt bra. I de situationerna är barnen helt avslappnade och det går att i smyg ta bilder där de skrattar helt naturligt. Tar man bilder under olika tider på dagen kommer det dessutom vara olika typer av ljussättningar. Med lite planering och genom att vara väl förberedd utan att barnen är medveten om det hela kan det bli riktigt bra.

Det kräver ändå lite planering och ansträngning vilket man ska vara medveten om. Även om det ibland går att ta fram kameran och fånga underbara bilder, kan det vara roligt om man har planerat en del. Sätt på barnen lite finare kläder, utan att det blir för fint så de blir misstänksamma. Ta fram saker med härliga färger som de kan leka med och använda. Saker de normalt inte får använda kommer göra att de är koncentrerade en längre stund och som förälder kan man i lugn och ro ta bilder.