Fotografi är för alla

Fotografi är för alla

Dagdrömmer du om att fotografera, eller om att ha ett arbete som fotograf? Det är du inte ensam om. Vi kan också sitta och komma på oss själva med att dagdrömma om att stå bakom kameran och fånga häftiga och fina ögonblick. Och det är inte så konstigt! Fotografi är som ett sätt att fånga minnen, där du på ett enkelt och smidigt sätt kan spara dem och sen se tillbaka på dem när du önskar. Det vare sig det är direkt i kameran, i ett fotoalbum eller på en mapp i datorn.

Dagens teknik underlättar

Idag kan man komma långt med fotografi utan att behöva köpa utrustning för flera tusen kronor. Det går att få till fantastiska bilder med till exempel en vanlig smartphone. Du behöver med andra ord inte ha den nyaste systemkameran med det mest exklusiva objektivet, utan det räcker gott och väl med en telefonkamera. Idag kan i princip alla agera fotografer och fånga speciella minnen och ögonblick direkt i telefonen.

Vill du däremot skapa en karriär som fotograf kan du behöva investera både tid och pengar i din dröm. Vill du att dina bilder ska spridas och kanske hänga som posters eller tavlor på stora kontor i stockholm, eller varför inte på ett mysigt café? Då kan du behöva ha en lite bättre kamera än din mobilkamera. Dock handlar det inte bara om vilken utrustning du har. Utan det handlar också om hur du är som fotograf.

Hitta din nisch

Att vara fotograf kan innebära att man tar allt från porträttbilder på högt uppsatta människor till att man fotograferar leksaker eller olika föremål för företag. Genom att hitta din egen nisch och bena ut vad det är just du vill fånga och berätta med dina bilder kan du komma långt. Det finns inte mycket som kan sätta stopp för dina drömmar så länge du har åtminstone någon idé om vad du drivs av och vad du vill fotografera!