Så fotograferar du ett spa

Så fotograferar du ett spa

Hur får man till riktigt bra foton till ett spa? Vad är hemligheten? Det kanske låter som att det borde vara enkelt eftersom många span är så estetiska med modern, stilfull inredning. Men om du har en klient som äger ett spa kan du räkna med att de har skyhöga krav på bilderna och att det krävs lite förarbete för att få till den där drömska, nästan overkligt rogivande och eleganta känslan i fotografierna.

Tips 1. Surfa runt lite på nätet och undersök vad som utmärker ett riktigt bra foto. Studera vinklarna, kompositionen, stämningen, tonerna, paletten, och så vidare.

Tips 2. Kom ihåg hur kraftfullt det kan vara med ett leende! När vi som åskådare ser en människa i ett foto så kan vi relatera till situationen på en helt annat nivå. I detta sammanhang med skönhetsvård och behandlingar kan man ta fina bilder på folk som njuter av etablissemangets utbud – t.ex. skalpmassage, fotmassage eller ansiktsbehandling. Istället för att bara visa en bild på en grå, len sten och kritvita badlakan (som många tycks sammanställa med spa) kan man erbjuda något lite mer personligt, inbjudande och unikt.

Tips 3. Spa hotell är ofta stilrena med mestadels vitt och kanske ljusgrått i interiören, men använd gärna några enstaka färgklickar här och där för att ge fotografierna energi. Det kan vara så enkelt som en liten skål med lavendelsalt, ett fat med magnolia blommor eller en tjusig tebricka med skivad citron eller grapefrukt. Less is more, men lite färg behöver man ändå ha.