Nya kreativa miljöer och bakgrunder

Nya kreativa miljöer och bakgrunder

Ibland behöver vi komma ut från fotostudion och upptäcka nya platser för våra foton, med spännande bakgrunder och miljöer som skapar nya stämningar och atmosfärer. Klienter som välkomnar kreativa upplägg är alltid roliga att jobba med, då man kan ta ut svängarna lite och tänka utanför boxen. Vad sägs som att ringa runt till några hotell i Stockholm med spännande interiör och fråga om det är ok att komma förbi med en klient och ta några fotografier? Det är många hotell som gillar den typen av uppmärksamhet och det är alltid bra för dem med gratis marknadsföring.

Detsamma gäller museer, konstsamlingar och konstgallerier. Vilka underbara ställen att få fotografera med sin klient i fokus! Även här gäller det att ringa runt först och be om tillåtelse, annars kan det bli lite omständligt för både dig och klienten, och lite pinsamt om man blir utkickad från ett konstgalleri! Dessa miljöer kan vara lite känsligare med tanke på konsten och på vissa museer förbjuder de kameror, så det lönar sig att göra lite research först.

Lokala marknader, loppisar och andra ovanliga och dynamiska omgivningar kan också passa för vissa klienter och det beror alltid på vad klienten vill ha, men var inte rädd att testa lite nya grejer då och då. När du är ute och går på stan kan du ha detta i bakhuvudet och tänka på vad som vore kul att testa. Det är så viktigt att kommer ihåg att ha kul med jobbet, annars blir det svårt att motivera sig själv att göra ett utmärkt jobb.