Kreativ fotografering av barnfamiljer

Ibland kan man råka ut för lite idétorka, det händer även den bästa fotografen. Som tur är finns det många lekfulla tillbehör man kan ta användning av om man ska fotografera en barnfamilj till exempel. Om kunden vill ha bilder fulla av energi och engagemang så kan man komma med lite unika och spännande föreslag.

Behöver de ett familjefoto till julkortet? Varför inte ställa till med julbak hemma hos familjen och låta dem göra pepparkakshus eller kanske lussebullar och kommer du in som fotograf och fångar de härliga minnena. Inget säger “god jul” så mycket som en näsa med mjöl på. Ett annat trevligt och juligt tillfälle är när man gör snögubbar och snölyktor tillsammans.

Under sommaren kan man använda sig av idéer som picnic, en dag på stranden med sandslott eller kanske beach vollyboll om barnen är tonåringar. Placera lillen i en cykelvagn för barn för ett riktigt äventyrligt upplägg eller varför inte en varsin läcker glasstrut i handen på bilden.

Ha en konversation med kunden och ta reda på vad det är de vill fånga och vad syftet är med fotografierna. Även om alla kan ta foton själva nu så är det inte alla som är bra fotografer och när det kommer till familjefoton så vill man ju att alla ska vara framför kameralinsen utan att få den där selfie-looken. Om de vill ha ett fotoalbum med ovärderliga minnen fullpackat med professionella foton av riktigt hög kvalitet så kan du fånga den möjligheten att skapa något väldigt speciellt.